Tinerii Schimba Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Tinerii Schimba Romania

Principiul sustinut de catre Asociatia Tinerii Schimba Romania este cel al competentei juste si al dezvoltarii pe criterii de performanta a valorilor intelectuale.


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati?

+3
sticlosu.bogdan
Admin
Nicoleta Banila
7 participanți

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Nicoleta Banila

Nicoleta Banila

Prădătorul mioritic


Nicoleta Bănilă



Uitaţi-vă la el mai atent. Surprindeţi nepotrivirea amuzantă dintre ceea ce pare că îi trece prin cap şi ceea ce scoate pe gură.
Câteodată transpiră prea mult, alteori priveşte zăpăcit la cameră şi cel mai adesea, se răsfaţă. Precum o pisică, adoră să fie mângâiat pe creştet. Fără această repriză de auto-absolvire a păcatelor la tv nu s-ar putea urca în căruţa sa auto, nu ar putea îndesa în stomac mâncare de 5 milioane într-o seară la restaurant şi cu siguranţă, nu ar putea să toarcă în patul unicat din vila trecută pe numele soţiei.
Îl cunoaştem de mult timp. Noi ne-am mai schimbat, dar el este la fel. Un tip uman aparte - introvertit întru furăciune, extrovertit întru binele patriei.
Vine des la noi acasă – el locuieşte în cutia cu ecran de pe masa din sufragerie şi zi de zi, debordează de nesimţire.
Nu a fost aşa mereu - a bandajat cândva piciorul unui căteluş lovit de maşină, a împărţit Boni-Bon-ul său cu colegul de bancă şi chiar s-a întors să dea banii înapoi vânzătoarei de la chioşc care i-a dat prea mult rest din greşeală.
Toate aceste lucruri au început să i se pară monstruoase când, spre nenorocirea noastră şi spre propăşirea sa materială, a intrat în politică.
Analizăm aşadar prădătorul mioritic – politicianul român.

După cum am scris mai sus, caracteristicile speciei sunt cel mai bine evidenţiate în discuţiile de mare angajament deontologic de la posturile de ştiri şi de la cele generaliste, numite de subsemnata cu toată dreptatea din lume, şezători.
Şezătoare = emisie de cel puţin o oră şi jumătate, moderată de un prezentator cutezător ca un pechinez care este flancat în semicerc de cel puţin doi analişti politici constipaţi, vreo trei aleşi din specia în discuţie, de la diverse haite (partide) care mint cu debit diareic şi bineînţeles, câţiva şorecari de ziar care miaună la furăciunile haitelor.
Acesta este tabloul unei confruntări dintre câinii de pază ai democraţiei şi pradătorii mioritici care cârmuiesc ograda numită România.

Cel mai delicios aspect al unei astfel de scenete de televizor este însă răsfăţul felin al politicianului. Am avut parte de un aşa festin azi, la emisiunea “La ordinea Zilei” de pe Antena 3, unde invitat a fost ministrul transporturilor – Radu Berceanu. Un exemplar reuşit, cu sânge de Terminator – poate să mintă fără să transpire şi nu-i tremură vocea când spune că a da bani în oraşul tău ca să treci un pod este o măsură de înalt spirit comunitar, european.

Emisiunile de la noi care au ca invitaţi oameni politici sunt sesiuni de dezvinovăţire; nici urmă de idei care să scoată economia din impas, nici vorbă de o măsură reală care a fost aplicată şi care a ajutat cu ceva starea de lucruri din ţară.
Sunt dialoguri nesfârşite, jocuri de ping-pong în care alternează servele:
Moderator: - Este adevărat că aveţi o firmă care are contract cu statul/ aţi intervenit în licitaţia X ca să câştige Y/ aţi garanta cu mama la bursă pentru câteva mii de euro în plus în bancă?
Politician/ Prădator mioritic: - Nu domnule. Nu ştiu de unde aveti asemenea informatii! Să facă comisie – le-am spus să nu mă menajeze. Vreau urmărire penală!...gâfâie cu patos, în timp ce se gândeşte de fapt în ce emisferă să-şi facă concediul.
Urmările acestui joc: pechinezul deontolog face încă 5000 de euro pe emisiune, analistul politic face rost de bani pentru încă o carte care va mucegăi în librării, prădătorul mioritic s-a înfăţişat încă o dată electoratului naiv care îl va alege pe sistemul “îl ştiu p-ăsta de la tv, mi-a dat brichetă, şapcă şi pix”, şorecarii miaună în continuare la televizor pe mai multi bani decât ar face vreodată la ziar, iar noi abuzăm de Emetiral ca să ne treacă greaţa.


Putem să luăm Emetiral până devenim imuni sau putem să fim cu toţii de acord că e timpul ca oamenii politici care nu au făcut nimic până acum să semneze condica de adio. Există alternative: tinerii pot schimba România. Să intre Schimbul 2.

Admin

Admin
Admin

Oamenii acestia care se considera politicieni nu sunt decat niste papitoi, care apar pe la TV si se dau mari experti in aproape toate domeniile, au o vasta cultura , ba mai mult stiu ce e si cu criza , au solutii dar le tin pana vin alegerile , vor sa ne faca o surpriza sa ne tinem bine, papitoii au solutia - Have No Fear Geoana si Basescu is here

https://schimbaromania.forumgratuit.ro

3Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty dorinta Vin Aug 14, 2009 5:32 pm

sticlosu.bogdan


Admin

Mi-as dori un concurs de genul "Vrei sa fii miliardar" intre ministri. Intrebari strict legate de domeniul ministerului pe care il conduc(tinand cont de profesiile pe care le au ministrii si ce minsitere conduc) iar ca premiu sa fie injumatatirea anilor de puscarie pe care trebuie sa-i faca pentru toate furaciunile comise.

m50b25



O birocratie-aristocratica institutionalizata consolidata 60 de ani cum este in Romania nu se poate schimba, nici din exterior si cu atat mai putin din interior. Asta este tristul adevar. Oricum nu cred in figuri mesianice, o sa vina x si o sa schimbe totul, ati uitat de Emil de care acum rad toti? Primul si singurul presedinte adevarat din istoria Romaniei, nu a avut cum sa se lupte cu sistemul presedinte fiind, a si declarat, oarecum naiv ca a fost invins de securitate, ce sanse aveti cu un forum, sa fim seriosi.

5Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty :( Lun Aug 17, 2009 11:38 pm

sticlosu.bogdan


Admin

ce sanse avem daca stam cu mainile in san?ce sansa avem daca ne complacem in aceasta mocilra?ce sansa o sa aiba copiii nostri?

m50b25



Hai sa iti dau un exemplu de tara in care traiesti : in 2008 prin toamna-iarna s-a anuntat un amplu protest impotriva unei masuri legislative abuzive si arbitrare, anume triplarea taxei auto de catre guvernul LIBERAL HAHAHA tariceanu, concesionar citroen printre altele.

S-a facut campanie in media si mai ales pe internet, hai sa protestam sa facem sa dregem, rupem in doo, de'a latu'.

Cati oameni au protestat in Bucuresti impotriva taxei auto? Nici 400 de oameni desi numai samsari de masini cred ca sunt de ordinul miilor in Bucuresti. Asta e tara in care traiesti,asta e solidaritatea pe care o visezi pe internet, pe toti ii doare in falus de toata lumea, pardon my french. Este poporul pentru care nu merita sa te lupti pentru ca o sa te scuipe cu proxima ocazia.

Hai, ia atitudine, ce faci in afara ca postezi pe un forum cu 10 membri?

7Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty pt m50b25 Mar Aug 18, 2009 12:01 am

sticlosu.bogdan


Admin

te rog citeste postul "Schimbul 2".te rog uita-te pe site la membrii fondatori,la concurs.hai sa nu mai fim o tara de carcotasi si sa ne srijinim impreuna

8Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty m50b25 - atitudine Mar Aug 18, 2009 6:21 pm

blakcrp



Nu e musai să te aduni în piaţă şi să prostestezi, pentru a demonstra solidaritate într-un scop! e de-ajuns să întreprinzi personal ceva.
Preluând exemplul tău: era de-ajuns ca toţi cei care s-au simţit lezaţi să facă plângere prealabilă şi să acţioneze în contencios ministerul de finanţe, pe de-o parte, şi pe de altă parte să aglomereze cu solicitări senatorul şi deputatul aferent. În plus fiecare putea să sesizeze avocatul poporului. Rezultatul, ar fi fost acelaşi, pentru că Guvernul are drept de legiferare şi aveau şi susţinere în Parlament - Ce se obţinea în schimb? Se aglomera sistemul încercând să rezolve un număr enorm de solicitări şi se îngreunau celelate activităţi iar partidele ar fi primit un semnal direct de la alegători, în prag de alegeri.
Altfel, a profitat o televiziune de acest scandal şi a adunat nişte semnături şi nişte rating..
Problema este că frustrarea ta, şi a celorlalţi care îţi împărtaşesc lehamitea, se traduce în agresivitate orientată greşit către cei ca tine, iar rezultatul este că ne facem nouă viaţa grea, în loc să le-o facem lor..

În loc de concluzie: costurile utilizării instrumentelor legale de protest este infim mai mic decât efectele sistemului actual asupra propriei persoane!

9Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty pt m50b25 Vin Aug 21, 2009 5:31 pm

sabin



si uite asa se capata raspunsul la intrebarea "de ce nu se face nimic".

eu consider ca in acet moment ar trebui sa fim un pic egoisti. in sensul ca ceea ce facem, trebuie sa facem in primul rand pt noi si abia apoi pt altii. bineinteles, se presupune ca suntem manati de idei sanatoase si de ganduri bune. in aceste conditii, daca ceea ce facem facem sa ne fie noua bine, eu cred ca ceilalti care vor veni dupa noi nu au de ce sa se planga.

daca fiecare dintre noi asteapta sa faca altul ceva pt el ca sa-i fie bine, este normal ca de fapt nimeni sa nu faca nimic. toti ne uitam unul la altul si ne indemnam din priviri ca mai apoi sa ne batem obrazul ca suntem neseriosi, vorbe-n vant si alte alea. hai sa schimbam un pic viziunea. hai sa facem fiecare pt el ceea ce trebuie si vrea sa faca sa-i fie bine. de ce trebuie sa asteptam sa faca altii? de aici pana la "moi iti sunt posmagii?" mai e un pas. pas pe care noi, din fericire zic eu, am ales sa nu-l facem. daca fiecare si-ar vedea de bucatica lui, n-ar mai avea timp sa se uite in curtea vecinului sa vada cum se mai distreaza. de aia nu putem noi sa traim ca stam sa ne uitam la x si y ce face... in loc sa ne intrebam cum sa facem si noi ca sa avem ce ne place sau cum sa nu facem ce nu ne place ce vedem. e mai comod sa ne plangem de mila si sa ne compatimim unii pe altii "vaaaaiiii, ce oropsiti suntem... si nu mai avem nici o scapare". avem un zid de constuit... cred ca fiecare ar trebui sa-si puna caramida daca vrea sa fie trainic. "unitate prin diversitate".

Moftangiu



sabin a scris:eu consider ca in acet moment ar trebui sa fim un pic egoisti. in sensul ca ceea ce facem, trebuie sa facem in primul rand pt noi si abia apoi pt altii.
Eu cred ca romanii sunt prea egoisti, nu se gandesc la mediu in care traiesc, se gandesc doar la curtea si proprietatea lor.

Daca observi tarile cele mai avansate ca nivel de trai sunt cele in care socializarea este mare, respectiv cele din nordul Europei, si la polul opus sunt tari fara societate civila implicata, respectiv orient, africa si america-latina.
Daca ne gandim egoist, "in primul rand la noi", atunci nu ne interseaza sa construim un mediu democratic, si emigram intr-un mediu gata functional din occident. Cam asta au facut cei care si-au cautat un job in exterior. Multi si-au lasat parintii si si-au vazut de proprile interese. Asa o sa faca si copii nostrii, daca asa-i educam si nu incercam sa schimbam situatia de aici.

Eu cred ca tinta este sa schimbam mediu ostil generat de exacebara individualismului din jurul nostru, intr-un mediu placut creeat prin socializare.

sabin



moftangiu.. n-ai citit cu atentie... ai scos din context si ai gandit pur material. eu mai scrisesem acolo in continuare ca se presupune ca suntem manati de ganduri bune. nu ai cum sa actionezi in sensul rau daca ai ganduri bune. egoismul meu se referea la a te purta in asa fel incat mediul cu care intri in contact sa fie afectat de buna conduita. mediul la randul lui va actiona asupra celor pe care-i atinge. si asa mai departe. este daca vrei, efectul undelor de apa atunci cand arunci o piatra. daca avem o barca pe acel lac si aruncam o piatra, barca nu se va clinti. daca aruncam 1000 de pietre in acelasi timp, barca pana la urma va fi miscata de micile valurele. nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, dar la un astfel de egoism ma refeream.

cat despre cei ce pleaca... e dificil sa judeci lucrurile. poate ca in situatia si in conditiile in care au trait si la care au fost supusi.. esti sigur ca nu ai fi reactionat la fel? consider ca nu suntem in masura sa-i judecam. in fond, fiecare alege sa traiasca asa cum considera. poate la un moment dat, plecare lor poate fi un lucru bun. in orice rau exista un pic de bine. dar nu este momentul acum sa ne abatem de la subiect si sa dam in filozofii. deja am ajuns la situatia "unde dai si unde crapa". toate la timpul lor Smile

12Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty vorba multa ,saracia omului Dum Aug 23, 2009 7:12 pm

revoluti


Vizitator

Mai fratilor ,nu vi se pare ca filozofati prea mult pt niste lucruri care se pot rezolva foarte simplu?Va spun eu .Ce ar fi sa nu mai vorbim la nesfirsit si fara rezultat si sa incercam sa spunem fiecare concret pe domeniul de activitate pe care e specialist.Spre exemplu ,ia zi moftangiule si tu Sabine, credeti ca puteti sa scrieti fiecare niste lucruri concrete care trebuie sa se faca in tara asta ,repet pe un anumit domeniu de activitate,dar nu numai ideea ci si dezvoltarea acesteia cu punerea in practica ,cu studii pe marginea ei care sa demonstreze ca sunt viabile si benefice pt tara asta care este cel mai virstnic cobai din lume.Nu vreau sa va supar dar m am saturat de vorbe fara fapte.Uite eu sunt dispus sa ne intilnim cu toti care ne stim ca vrem sa avem altceva decit minciuna ,incompetenta si hotie,si sa stabilim clar ce vrem sa facem,binenteles daca ma acceptati cu pragmatismul meu exagerat.De o perioada buna de timp nu auzim si nu vedem decit circ.Hai sa aratam ca nu dormim si ca nu mai acceptam magariile lor.Astept sa ma convocati si in citeva zile o sa va prezint propunerile mele concrete pt domeniul economic

13Pradatorul mioritic - il recunoasteti? Il mai tolerati? Empty Dezbatere similara Lun Aug 24, 2009 1:15 am

Moftangiu



O dezbatere pe tema "trebuie sa facem ceva", la idei electrizante, cu mai bine de un an in urma.

sabin



corect revoluti. ai pus punctul pe "i". exact despre pragmatism vorbeam si eu. si daca tot a venit vorba, da, eu pun in aplicare acest pragmatism. iar metoda care o folosesc eu este una foarte simpla. prin intermediul exercitiilor fizice, prin reguli si conduita incerc sa imprim si sa influentez copii si adolescenti in a-si forma o personalitate, in a avea caracter, in a stii ce inseamna onorea. un termen disparut din vocabularul zilelor noastre din pacate. acesti copii vor creste si la randul lor vor influenta mediul in care traiesc si deci pe cei din anturajul lor. eu cred ca nu suntem asa de putrezi ca oameni, cred ca avem capacitatea de a ne recupera. cred deasemenea in comoditatea si lasitatea noastra. dar sunt convins ca daca exista un grup care se misca in aceeasi directie vor avea curajul sa faca un pas si sa se alature grupului. eh, problema este ca grupul trebuie sa fie suficient de mare ca lucrurile sa se puna in miscare. ei bine, eu am inceput aceasta "munca" acum 15 ani. rezultatele nu sunt asa numeroase cum mi-ar fi placut mie sa fie, dar sunt. ma refer la rezultatele complete. pt ca samanta a fost implementata in mult mai multe minti. ma intalnesc si astazi cu elevi care isi aduc aminte cu nostalgie de acele vremuri. ceva din ceea ce au invatat, in mod sigur se va transmite copiilor lor. sunt foarte constient ca la nivelul la care ma misc eu, o influenta se va observa in cateva sute de ani. dar asta nu ma descurajeaza. in fine... iar am divagat.
ideea este revoluti ca planurile sunt puse in practica de oameni. daca oamenii nu sunt asa cum trebuie sa fie, se duce de rapa totul! asa cum bine a subliniat moftangiu si prin trimiterea la celalalt topic, educatia ne stopeaza. ar trebui sa avem mai multa grija de copii. ei sunt viitorul de maine. noi ceilalti nu putem decat sa-i indrumam. dar ei vor realiza cu adevarat ceea ce ne-ar place noua sa vedem. sa fim realisti. noi incepem, dar ei vor termina. si sa speram ca urmasii lor vor fi in stare sa pastreze. cand spun educatie, ma refer strict la latura umana, nu la cea culturala. cultura si-o va face fiecare de bunavoie daca va avea o minte dreapta. din pacate, multi din profesorii de astazi sunt profesori pt ca n-au avut de ales altceva, nicidecum ca le-ar place ce fac. asa ca nu e de mirare ca lipseste educatia. asa ca mai concret in sistemul educational trebuie instaurata un pic de disciplina. si zic eu ca nu numai acolo. noi romanii am uitat ca avem coloana vertebrala si ca pozitia ei normala este la verticala nu arcuita. cam asta e. mai concret? leaderii sistemului educational trebuie sa fie unii care sa stie ce e aia pedagogie si la randul lor sa o impuna. nu poti schimba peste noapte tot sistemul, dar profesorii pe care ii ai, ii poti schimba un pic. si poti creea cadrul copiilor sa inteleaga diferenta dintre huliganismul la care se supun si calea corecta, ca om.

revoluti.. de ce nu te inscrii ca membru activ? daca zici ca esti dispus sa te implici, atunci fa-o. stabileste contactul cu cei din TSR. ce te impiedica sa-ti impartasesti ideile? vezi? tocmai despre asta vorbeam mai datile trecute. toti asteptam sa ne traga cineva de maneca. sa ne caute, sa ne invite, sa ne.. sa ne... hai sa schimbam un pic ordinea aceasta. fi pragmatic precum spui. fa ceva sa-ti fie tie bine si vino alaturi de TSR Smile

Continut sponsorizat



Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum