Tinerii Schimba Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Tinerii Schimba Romania

Principiul sustinut de catre Asociatia Tinerii Schimba Romania este cel al competentei juste si al dezvoltarii pe criterii de performanta a valorilor intelectuale.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Blazarea este criza reală prin care trece România.

3 participanți

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Admin

Admin
Admin
Criza – acesta este cuvântul cel mai frecvent auzit pe micile ecrane la jurnalele de ştiri şi din gura politicienilor. Criza este de vină pentru rata mare a şomajului . criza este în spatele disponibilizărilor, criza este perdeaua de fum în spatele căreia se ascund politicienii.
Oare nu tot ei au creat-o? La aproape un an de când am auzit pentru prima oară acest cuvânt, preşedintele României ne spune că ţara este failmentară. Oare nu tot ei sunt de vină.? Eu m-am săturat să trăiesc într-o ţară condusă de aceşti oameni pentru care nu primează decât interesul personal şi interesul de grup.
Daca vrem să scoatem ţara din haosul în care se adânceşte pe zi ce trece, cred că acum este momentul . România are acum, aşa cum a avut tot timpul, oameni de valoare, oameni care ştiu meserie pe domeniile pe care s-au specializat. Nu au plecat toţi să caute slujbe la străini, pentru că în ţară munca lor nu este apreciată la adevărata ei valoare, sunt suficient de mulţi care, din patriotism şi dragoste pentru acest pământ au rămas în ţară chiar şi sub jugul lipitorilor de afişe ai partidelor, care acum le sunt directori şi şefi.
De-a lungul anilor am luptat şi am scăpat de sub jugul popoarelor care încercau să ne cucereasca ţara , am luptat şi am murit să încercăm să scăpăm de un comunist căruia începem să-i ducem şi mai mult dorul şi să ne amintim ca pe vremea lui aveam locuri de muncă şi siguranţa zilei de mâine.
Nu ştiu acum de ce nu mai luptăm, avem de dus o luptă contra oamenilor care au fost capabili doar să ruineze o ţară , unde ne este dorinţa de schimbare pe care o aveam odinioară. Nu trebuie să mai tolerăm nişte oameni care de ani de zile ne promit că o să trăim mai bine, şi ei doar ne ascund adevărata situaţie în care se complace România în ziua de azi. Nu sunt decât nişte parveniţi care cred că li se cuvine totul, inclusiv banii noştri din bugetele de miliarde pe care gestionează.
Mă întreb unde o să ajungem dacă lăsăm ţara pe mâna unora care toata viaţa lor au învăţat şi s-au perfecţionat într-o singură direcţie să facă bani pe spatele altora să facă bani pe spatele oamenilor care plătesc taxe şi impozite şi ei nu fac decât să-i arunce în vânt pe concerte, borduri, perdele, pentru că numai găinării de acest gen ştiu să facă .
Au trecut şase luni de la instalarea guvernului Boc – nici prin minte nu îmi trecea că cele mai mari partide din Romania vor uita de orgoliile personale şi disputele acerbe şi vor încheia pactul pentru România.
Dacă îmi daţi voie, eu îl voi numi pactul care a îngropat România, pentru că nu au făcut altceva decât să se lupte pentru ministerele şi agenţiile care aveau cele mai mari bugete şi să-şi numească la conducerea acestora managerii de top din propriile partide, manageri între care are loc o competiţie acerbă cu miza care fură cel mai mult pentru propriile interese si pentru partid. După şase luni, nu avem nici măcar o măsura concretă anticriză, în schimb avem circ pe micile ecrane şi comisii de anchetă peste comisii de anchetă pentru că s-a muncit cu spor şi s-a vărsat sudoare pentru a ascunde cât mai bine tunurile date din bani publici.
Cred că este timpul să le demonstrăm că societatea civilă nu a murit, să le demonstram că suntem aici, că ne organizăm ,că suntem gata să-i tragem la raspundere pentru situaţia dezastruoasă în care ne-au adus, trebuie să le arătăm că politica pe care o fac ei este o politică de gradiniţă cu circ şi bălăcareala pe bani publici.
În ce ţară din lumea asta faptul că un ministru vine şi spune că dă afară jumătate din angajaţi şi desfiinţează agenţii este un act de mândrie? Vine şi expune faptul acesta în faţa naţiunii fără nici un pic de jenă uitând cu neruşinare promisiunile pe care ni le-a făcut în campania electorală că o să trăim mai bine. Nu erau decât nişte minciuni ordinare pentru a putea să pună mâna pe putere.
Peste cateva luni ……………………puterea este in mainile noastre.
Trebuie sa avem grija pe mainile cui o lasam inca 4 ani de zile.

https://schimbaromania.forumgratuit.ro

Moftangiu


Blazarea isi are radacinile in traditie, in mentalitatea orientala.

Am avut un un subiect despre politica la romani , care poate fi preluat si aici.
Ideea este ca Romanii nu participa activ la viata social-politica, ca politica se reduce la alegeri, iar alesii se lupta pentru putere, fara sa le pese de alegatori.
Politicienii ca ne tin dezbinati si "drogati" cu "evenimente fierbinti", sau specatatori la luptele dintre ei.

"Traim intr-o permanenta lupta/corida politica si asta ne ocupa tot timpul", ar fi sloganul corect, nu cel al lui M Badea, pentru ca nu Romania ne ocupa timpul.

Semnalez un articol excelent din Cotidianul.

3Blazarea este criza reală prin care trece România. Empty Se schimbă stăpânii Dum Oct 11, 2009 10:46 pm

Flavio


Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum