Tinerii Schimba Romania

Principiul sustinut de catre Asociatia Tinerii Schimba Romania este cel al competentei juste si al dezvoltarii pe criterii de performanta a valorilor intelectuale.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Asociatia Tinerii Schimba Romania

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Asociatia Tinerii Schimba Romania Empty Asociatia Tinerii Schimba Romania la data de Mar Iul 21, 2009 5:32 pm

Admin

Admin
Admin
ASOCIAŢIA TINERII SCHIMBĂ ROMÂNIA

Cine suntem, ce vrem să facem.

Suntem un grup de câţiva tineri, bine pregătiţi profesional, în instituţiile de învăţământ superior din ţară şi din străinătate, absolvenţii de studii de master şi doctorat, autori şi coautori ai unor cărţi de specialitate, colaboratori ai unor reviste prestigioase de profil din ţară şi din străinătate, animaţi de dorinţa unică, de a pune umărul la propăşirea acestei ţării cât mai rapid şi aşezarea ei, la locul de cinste pe care-l merită, în familia statelor Comunităţii Europene.

Ideile noastre, a celor mai sus amintiţi, negăsind cel mai adesea rezonanţă, am considerat că asemeni nouă, mai sunt suficient de mulţi tinerii, care si-ar dori să fie ascultaţi şi luaţi în seamă.

În consecinţă, am hotărât să punem bazele „Asociaţiei Tinerii Schimbă România”, adevărat forum, în cadrul căruia să ne cunoaştem, să facem schimburi de idei, să le identificăm pe cele mai valoroase şi să ne luptăm spre a fi valorizate alături de autorii lor.

Pentru că :

- s-a vehiculat prea des ideea, că tinerii ar fi dezinteresţi de problemele societăţii româneşti, absenteismul acestora la orice acţiune de vot electoral;

- tinerii dau bir cu fugiţii în faţa greutăţiilor, „spre alte meleaguri”, după câştiguri mai mari, fără a se gândi la consecinţele viitoare ale acestei dezertării;

- tinerii în general sunt superficiali, ezitanţi în luarea deciziilor, chiulangii la eforturi susţinute, croiţi doar pentru distracţii, indisciplinaţi, cârcotaşi;

Ne simţim obligaţi să demontăm aceste aserţiuni, cu argumente solide :

- tinerii se simt marginalizaţi în societatea românească, absenteismul la vot, fiind forma lor de protest;

- tinerii se vor utili şi de aceea, atunci când oferta lor este refuzată, în ţară, caută angajamente la străini;

- epitetele denigratoare nu caracterizează marea masă a tinerilor, ele aparţin, culmea,politicilor greşite, de promovare a unor tineri cu un anumit C.V., adesea obscur;

De asemenea, considerăm ca fiecare idee constructivă trebuie să fie urmărită şi valorizată, fiecare om valoros indiferent de vârstă, naţionalitate, sex, religie, trebuie aşezat exact la locul pe care-l merită în schema societăţii româneşti.

Este dacă vreţi, condiţia necesară de progres social şi economic prezent şi garanţie sigură pentru viitor.

O să-mi spuneţi că tinerii se pot face mai bine auziţi de la tribuna partidelor politice, fiecare partid având obligatoriu şi organizaţii de tineret.

Adevărul este că la nivelul partidelor politice, sunt alte priorităţii:

- strategii electorale;

- lupte pentru putere în rândul partidelor;

- o anumită detaşare a seniorilor în partid, impusă sau subânţeleasă;

Este de la sine înţeles, că indiferent de partid, tinerii nu pre au şanse de a se face auziţi, de a se face remarcaţi. Au o singură obţiune, să intre în graţiile tinerilor seniori, să execute orice dispozişie primită, să nu aibă păreri personale, să nu pună întrebării.

Asociaţia noastră tocmai prin aceasta se diferenţiază :

- ascultăm, discutăm, promovăm orice idee valoroasă;

- vrem să ne constituim într-o adevărată Tribună a ideilor de valoare, să asigurăm implementarea acestora şi nu în ultimul rând să fim o pepinieră de specialişti de înaltă clasă, în toate domeniile de activitate, pusă în slujba societăţii româneşti.

Principiul sustinut de Asociatia Tinerii Schimba Romania este cel al competentei juste si al dezvoltarii pe criterii de performanta a valorilor intelectuale.

Daca te regasesti in ideile noaste si vrei sa pui cu adevarat umarul la schimbarea si dezvoltarea societatii romanesti nu ezita sa ne contactezi.

„Asociaţiei Tinerii Schimbă România”
Bucuresti, Str. Calea 13 Septembrie, Nr 13, Complexul Academiei Romane,Corp Vest, Camera M 360, M362, M 364, M366

e-mail : tineriischimbaromania@ymail.com
tel: 0741 031 755

http://schimbaromania.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum