Tinerii Schimba Romania

Principiul sustinut de catre Asociatia Tinerii Schimba Romania este cel al competentei juste si al dezvoltarii pe criterii de performanta a valorilor intelectuale.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Propuneri de reguli pentru conduita in discutii

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Propuneri de reguli pentru conduita in discutii Empty Propuneri de reguli pentru conduita in discutii la data de Mar Aug 25, 2009 4:27 am

Moftangiu


Am asistat la pabusirea unor forumuri, din cauza atmosferei respingatoare creata de geurrile, care au subminat respectivele dezbateri.
Trebuie sa fim pregatiti sa preintampinam asemenea tentative, care in forma slaba se manifesta prin inducerea ideii ca nu se poate face nimic, si apoi se trece la iritarea participantilor prin ofense si atacuri la persoana.
Unele forumuri au adoptat in regulament sanctiuni graduale, si/sau la mai multe abateri.

Ar fi bine sa respectam
“Regulile polemicii civilizate” – (Oxford University)

  1. In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei care au contingenta cu problema respectiva.

  2. Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante in ce priveste problema discutata.

  3. Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirma, nici nu confirma validitatea ideilor pe care le sustine.

  4. Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina atitudinea ideatica a adversarului, deoarece acesta abate discutia de la problema in sine.

  5. Etichetarea adversarului prin mentionarea scoli de gindire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte, constituie o încalcare a regulilor polemicii si dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente.

  6. Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca individ si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti ginditor materialist, patron sau laburist, ci daca argumentele tale sunt convingatoare sau nu.


De retinut si urmataorele:
Nu trebuie sa vorbesti decat cui vrea sa te asculte. (Seneca)
Sa fi statornic in parerea ta! Da, numai daca n-o va birui alta mai buna. (Cicero)
Betia de cuvinte se trage din posirca de idei. (T. Musatescu)Ultima editare efectuata de catre Moftangiu in Joi Sept 03, 2009 4:21 am, editata de 1 ori

2Propuneri de reguli pentru conduita in discutii Empty Re: Propuneri de reguli pentru conduita in discutii la data de Mar Aug 25, 2009 8:50 pm

irina


Fiecare are dreptul la replica, si la propria-i opinie, indiferent daca
ceilalti sunt de acord sau nu.
Atunci cand crezi intr-un anumit lucru trebuie sa-l sustii pana in panzele albe si sa lupti pentru a te face inteles, evident, doar daca nu esti combatut cu o idee mult mai buna si realizezi ca persoana respectiva are dreptate.
Si sa ai taria de a recunoaste, atunci cand altii au dreptate, sau cand ideea lor este mult mai nuna decat a ta.

3Propuneri de reguli pentru conduita in discutii Empty foarte bine la data de Mar Aug 25, 2009 11:14 pm

fane


Vizitator
Sunt bucuros sa vad ca inca mai exista cateva persoane care vor sa schimbe Romania, Fidel Castro, spunea ca este suficient sa fi o mana de persoane pentru inceput ............si poti sa provoci o revolutie. cred ca aici sunt mai mult decat suficienti pentru inceput.

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum